Servicii Psihologice Online

Clinica Telepsychology.ro oferă servicii psihologice pentru o simptomatologie diversificată. Dacă nu știi ce serviciu ar trebui să alegi, optează pentru evaluarea psihologică, urmând a fi orientat adecvat de către specialiștii noștri.

Serviciu gratuit

Clinica Telepsychology.ro oferă servicii de prim ajutor psihologic gratuit, în limita a maximum 3 ședințe, următoarelor categorii: 

  • Persoanelor afectate de virusul mental Covid-19 asociate pandemiei;

  • Vârstnici;

  • Persoanelor cu afecțiuni oncologice.

Serviciu exclusiv

Atacul de panică are propriul orar. Clinica noastră oferă prim ajutor psihologic prin videocall center celor care ne solicită.

 
 
Serviciu exclusiv

Sănătatea mentală reprezintă o stare de bine generalizată, fiind o funcție de integrare și de adaptare a individului în societate și în cultura din care face parte. Sănătatea mentală derivă din conceptul global de sănătate ce apare in absența afecțiunilor sau tulburărilor. Multiple cauze sociale, psihologice sau biologice determină nivelul de sănătate mentală a fiecărei persoane.

Scăderea nivelului de sănătate mentală este asociată în cele mai multe situații cu factorii stresori de la locul de muncă, excluderea socială, un stil de viață nesănătos, discriminarea în funcție de sex, etnie sau statut social, abuzuri la locul de muncă sau în familie. Astfel de situații care depășesc resursele proprii ale individului necesită ajutor de specialitate pentru refacerea imunității psihice.

Serviciu exclusiv

Având în vedere faptul că familia constituie un pilon esențial al sănătății psihice, consilierea și psihoterapia familială și de cuplu se centrează asupra optimizării interacțiunilor dintre membrii familiei, tratând atât conflictele intrapsihice individuale, cât și problematica diferențelor generaționale și transgeneraționale, a dinamicii emoționale dintre copii, părinți, soți, frați, chiar și familia extinsă.

Serviciu exclusiv

Demersul de dezvoltare și optimizare comportamentală constă în stabilirea obiectivelor și a strategiilor necesare atingerii acestora, precum și monitorizarea progresului pentru a consolida identitatea și conștiința de sine. Optimizarea personală se centrează asupra identificării și valorificării potențialului propriu, dezvoltarea punctelor forte, precum și asimilarea de abilități noi atât în viața personală, cât și profesională.

Consilierea vocațională are ca obiectiv găsirea echilibrului între viața profesională și viața personală, ajutând clientul să-și identifice și să-și exploreze opțiunile în plan educațional și profesional, în funcție de aptitudini, valori, interese și trăsături de personalitate.

Serviciu exclusiv

Întervenția în caz de criză reprezintă un demers psihologic imediat și limitat în timp care privește perturbările temporare emoționale, congnitive și comportamentale în timp de criză. Intervenția presupune îngrijirea psihologică de urgență a unui subiect aflat într-o perioadă de dezechilibru psihologic ca urmare a unui eveniment periculos sau a unei situații care nu poate fi remediată prin utilizarea strategiilor obișnuite de coping.

Scopul acestui demers este de a readuce clientul la nivelul său de competență și funcționare adaptativă din perioada de pre-criză și de a preveni impactul emoțional negativ al evenimentului la care a fost supus.

Serviciu exclusiv

Imunopsihologia este termenul lansat de Ion Duvac, paradigma de construct fiind generată de abordarea sinergetică a ființei umane potrivit căreia toate componentele sale funcționează împreună si deodată, integratorul acestora fiind Psihicul!
Tensiunile intrapsihice nu reprezintă numai consecințe ale condiției medicale, ci contribuie în mod determinant în evoluția și manifestarea afecțiunilor psihosomatice, precum: tulburări de dinamică sexuală, tulburări digestive, tulburări dermatologice, tulburări cardiologice.

Tratamentul pacienților oncologici presupune o abordare holistică în care psihologul joacă un rol esențial. Depășind durerea fizică, diagnosticul, prognosticul, precum și tratamentul acestei afecțiuni provoacă anxietate și o scădere drastică a stării de bine psihologice, asistența și intervenția psihologică a pacienților cu afecțiuni oncologice fiind o necesitate pentru confortul psihic al acestora și pentru reușita tratamentului.

Serviciu exclusiv

Psihosexologia vizează patologiile sexuale care nu au o cauză organică, obiectivul fiind reglarea dezechilibrelor și a conflictelor de ordin psihologic care generează disfuncții în aria sexualității. Principalele cauze care stau la baza disfuncțiilor sexuale constau în tipare comportamentale și credințe disfuncționale sau iraționale, stima de sine și imaginea corporală, anxietatea de performanță, psiho-educația sexuală precară sau abuzuri sexuale.

Aici poți