Intervenții Psihologice În Boli Autoimune Și Tulburări Psihosomatice

Imunopsihologia este conceptul inovativ lansat de dr. psiholog Ion Duvac în anul 2021, paradigma de construct fiind generată de abordarea sinergetică a ființei umane potrivit căreia toate componentele sale funcționează împreună si deodată, integratorul acestora fiind Psihicul!
Tensiunile intrapsihice nu reprezintă numai consecințe ale condiției medicale, ci contribuie în mod determinant în evoluția și manifestarea afecțiunilor psihosomatice, precum: tulburări de dinamică sexuală, tulburări digestive, tulburări dermatologice, tulburări cardiologice, boli autoimune.

Intervenția psihologică în cazul pacienților cu tulburări psihosomatice presupune o abordare holistică în care psihologul joacă un rol esențial. 

Durerea fizică, diagnosticul, prognosticul, precum și tratamentul bolilor psihosomatice și autoimune provoacă anxietate și o scădere drastică a stării de bine psihologice. Asistența și intervenția psihologică a pentru pacienții cu afecțiuni oncologice reprezintă o necesitate pentru confortul psihic al acestora și pentru reușita tratamentului prin refacerea imunității psihice.

[booknetic category=8]