Burnout – Abordare Imunopsihologica by Ion Duvac

Abordarea imunopsihologică în contextul burnout-ului și agresivității se axează pe conexiunile strânse dintre sănătatea mentală și sistemul imunitar.

Burnout-ul este o reacție de stres cronic raportata la nivelul volumului mare de muncă, sau chiar a unui mediu profesional toxic, caracterizată prin epuizare emoțională, depersonalizare și scăderea stimei de sine în contextul profesional (sau chiar academic în funcție de preocupările subiectului și etapa în care acesta se află). Persoanele afectate de burnout pot prezenta un nivel crescut de stres, care poate afecta sistemul lor imunitar.

Deoarece stresul persistent poate declanșa eliberarea excesivă de hormoni de stres, cum ar fi cortizolul, care poate suprima răspunsul imun, astfel de abordare vizează evaluarea modului în care stresul cronic, inclusiv cel indus de burnout poate afecta sistemul imunitar.

Din perspectiva imunopsihologică, se poate argumenta că stresul cronic și agresivitatea pot interacționa pentru a afecta negativ sistemul imunitar. Persoanele expuse la stres cronic, cum ar fi cele care suferă de burnout, pot dezvolta reacții agresive ca modalitate de a face față sau de a se apăra. Aceste reacții agresive pot duce la un ciclu de stres și agresivitate care afectează sistemul imunitar, făcând organismul extrem de vulnerabil în fața diferitelor boli.

Din cauza faptului că anumite componente ale sistemului imunitar pot interacționa direct cu celulele creierului și pot influența funcțiile cognitive și comportamentale, această interacțiune joacă un rol important în modul în care stresul și agresivitatea afectează gândirea, emoțiile și comportamentul.

Dacă și tu vrei să înțelegi aceste conexiuni, te așteptăm să te înscrii la conferința „Burnout și agresivitate – Abordare Imunopsihologică” susținută de Dr. Psiholog Ion Duvac, joi 02.11.2023 în intervalul orar 17:00-21:00, pentru a contribui la dezvoltarea unor strategii de prevenire și gestionare mai eficiente a problemelor de sănătate mintală asociate cu stresul cronic și agresivitatea. 

Data

02.nov..2023
Expired!

Ora

Europe/Bucharest
18:00 - 21:00

Zoom Webinar

Locație

IntellPsy & Psychological Profiler Academy by Ion DUVAC

Organizator

Dr. psiholog Ion Duvac
QR Code