Evoluția psihosomatizărilor în Bolile autoimune by Ion Duvac

Ce este somatizarea?

Ce sunt bolile autoimune?

Somatizarea este un fenomen frecvent întâlnit ce se traduce prin nivelul de sănătate al relației dintre mintea și corpul tău. Acest proces este automat și involuntar deoarece toate emoțiile pe care le trăim au un corespondent fizic. Practic orice trăire negativă intensă și slab gestionată, se poate transforma într-o afecțiune de ordin fizic.

De la somatizare către dezvoltarea bolilor autoimune este o linie foarte fină.

Pe înțelesul tuturor, o boală sau o tulburare autoimună reprezintă acea afecțiune în care sistemul imunitar atacă într-un mod greșit organismul. Spunem în mod greșit deoarece, în mod normal sistemul imunitar are rolul de a proteja organismul în potriva invadatorilor străini, respectiv a eliminării acestora.

Boala autoimună are drept punct de pornire somatizările iar odată ce acestea sunt instalate, sistemul imunitar nu mai poate face diferența dintre celulele straine și celulele proprii, motiv pentru care acesta începe să elibereze proteine numite autoanticorpi care atacă celulele sănătoase.

Dacă te regăsești în scurta descriere de mai sus dar nu știi cum determini cauza, factorii de risc și nici care sunt soluțiile pentru a te vindeca, Dr. psiholog Ion Duvac va susține în acest sens joi, 09.02.2023 în intervalul 18:30-20:30 cursul „Evoluția psihosomatizărilor în Bolile autoimune”.

Înscrierea la curs este gratuită.

De asemenea fiecare participant va primi un VOUCHER GRATUIT pentru o ședință de terapie cu unul dintre psihologii parteneri ai clinicii noastre.

După înscrierea la curs, primiti un mesaj automat pe e-mail cu datele de acces pentru platforma Zoom. În cazul în care nuprimiți acel e-mail, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail pe adresa office@intellpsy.com

Data

09.feb..2023
Expired!

Ora

Europe/Bucharest
18:30 - 20:30

Zoom Webinar

Organizator

Ion Duvac
QR Code

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *